Salam Kasih Dariku ;

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Terima Kasih byk2... Thanx a lot... Arigato... Gambsahabnida... sbb sudi singgah & belek2 dapurku ini. TERIMA KASIH & SELAMAT MENCUBE kepada yang sudi ingin mencube resepi2 yang ada di sini. Saya budak baru belajar. Hehehe... Mula ghairah & bersemangat dgn ape jua masakan sejak bergelar isteri & jadi surirumah. Sejak itu, setiap hari dok belek majalah2 resepi, internet & ape jua sumber utk mencari sesuatu yg menarik untuk dimasak & dijamu buat suami tercinta. Setiap hari jua cuba untuk belajar sesuatu yg baru. Tapi skang, berusaha untuk cube masak best2 sebab dah sibuk dgn kerja... Moga kalian dapat memberikan semangat & sokongan serta pandangan yg berguna buatku... Silalah FOLLOW, COMMENT & VOTE blog saya ini. Terima kasih daun kari... Lain kali dtg la cni lagi... hehe (~_^) Sebarang pandangan, bolehlah email saya di yayang.nasir@gmail.com atau pun YM : yayang2332. terima kasih.



Anda suke blog ini?

Ikan Kembung Masak Singgang

Thursday, February 10, 2011
Bahan2 :
  • Ikan Kembung seekor (potong 3 - sbb makan berdua jee..)
  • 1 Biji Tomato - potong 4 (kalau nak letak bendi pun sedap...)
  • Bawang putih (tumbuk)
  • Halia (tumbuk)
  • Kunyit Hidup (tumbuk)
  • 1 Btg Serai (ketuk2 je..)
  • Cili Padi 2 je.. (tumbuk) (xmau pun xpe..tp aku suke pedas..)
  • serbuk kunyit sikit
  • 1 keping asam gelugor
  • Sedikit garam

Cara2 :
  • Didihkan air bersama2 bahan2 semua tu... kecuali ikan.
  • Bila dah didih, masukkan ikan.
  • Dah masak, masukkan tomato, angkat & hidang... kalau pakai Corningware, leh hidang terus...hehe

nota : sesuai utk yg jg kesihatan..hehe

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...