Bahan2 :
> 8 keping Chicken Ham
> 6 keping Cheese
> 10-12 keping White Bread
> 6 - 8
Eggs
> Sedikit Daun Kucai (Chives) - Hiris Halus
> Secukup Rasa - Dibancuh bersama2 telur
Cara2 : (Senang je....)
- Pukul telur bersama secukup rasa dan ketepikan.
- Susun roti sebagai base di dalam bekas tahan oven/loyang. Sebaiknya sapu sedikit butter disekeliling bekas supaya mudah keluarkan "loaf" tersebut untuk dipotong.
- Susun pula kepingan Chicken Ham di atas roti.
- Kemudian susun keping cheese di atas kepingan Chicken Ham.
- Ulangi sehingga habis @ penuh bekas tersebut.
- Bahagian paling atas, potong sedikit Chicken Ham & Cheese & susun mengikut kehendak sendiri.
- Tuang bancuhan telur tadi ke dalam bekas tersebut sedikit demi sedikit & pastikan ianya dituang rata.
- Hias di atas sekali dengan hirisan daun kucai.
- Simpan dalam fridge semalaman @ selama 2-3 jam untuk pastikan bancuhan telur tersebut meresap sebaiknya ke setiap lapisan roti. (bekas ditutup dengan aluminium foil & seumpamanya).
- For Bake : Panaskan oven terlebih dahulu. Keluarkan bekas yang disimpan dalam fridge & tunggu sehingga lebih kurang 15 minit, barulah masukkan ke dalam oven. Bakar hidangan tersebut ke dalam oven selama 30-60 minit (160c) bergantung kepada ketebalan bekas yang digunakan.
- Bakar sehingga kekuningan & sejukkan sebentar sebelum dipotong & dihidangkan.
- Selamat mencube! (^_^)
0 comments:
Post a Comment